zondag 3 juni 2012

En nr. 3, voorlopig de laatste in rij van de kussens!

Om er maar 3 te haken maar toch af en toe wat anders op de bank neer te leggen heb ik de voor- en achterkant van dit kussen anders gedaan. De ene kant (kleine vierkantjes) is de Bavarian stitch (geen idee hoe dat in het Nederlands heet) en de andere kant is een soort granny square met alleen maar stokjes. En omdat dat nog al eenvoudig eruit ziet heb ik het een beetje geprobeerd op te fleuren met een bloem!


Tja...en nu moet ik maar eens gaan bedenken wat ik nu ga haken. Voorlopig heb ik eerst morgenavond een Zpagetti workshop en gaan we een tas haken. Dus ben benieuwd.


Mocht iemand leuke ideetjes hebben....laat het met aub weten!

Naar aanleiding van een vraag op dit bericht zal ik een poging wagen het patroon te beschrijven. Het komt uit een boek in het Engels. Dus....ik doe mijn best.

toer 1: 5 lossen, sluiten met ee halve vaste, 1 losse, [1 vaste in de ring, 5 lossen, 4 dubbele stokjes cluster (doorhalen door 2, doorhalen door 2 en de laatste lus laat je zitten zodat je de lus van de 5 lossen en die van de 4 dubbele stokjes op je haaknaald hebt staan en dan draad omslaan op je haaknaald en door 5 lussen halen), 5 lossen, vaste in de ring] 4 keer, na de laatste 5 lossen sluiten met een halve vaste.

toer 2: 2 lossen, omdat je nu 4 keer een hoek om moet, haak je in elke steek waarmee je de clusters van dubbele stokjes heb samengevoegd [4 dubbele stokjes, 1 losse, 4 dubbele stokjes, 1 losse, 4 dubbele stokjes], 1 vaste (in de vaste tussen de clusters van dubbele stokjes), 2 lossen. Als je rond bent geweest afsluiten met een halve vaste en afhechten.

toer 3: Aanhechten in een hoek in de losse. 5 lossen, tussen de hoeken 8 dubbele stokjes (2x omhalen, haaknaald van achteren naar voren rechts van het d. stokje van de vorige toer steken, voorlangs, links van het d. stokje weer terugsteken en de draad oppakken (de zogenaamde backposttreble). Via dezelfde weg weer terug en je dubbele stokje afmaken, 5 lossen en een vaste in de ruimte van de losse van de vorige toer. Op de hoeken doe je dit met 4 dubbele stokjes.

Verder weer als toer 2, alleen tussen de hoeken doe je nu clusters van 2 x 4 dubbele stokjes en op de hoeken clusters van 3 x 4 dubbele stokjes.

Als je het niet geheel snapt (wat ik heel goed snap want ik had hetzelfde zelfs met het boek) even zoeken op youtube.com op bavarian stitch. Genoeg filmpjes te vinden en het wordt dan een stuk duidelijker.

PS. Mocht er nog iets niet kloppen in mijn beschrijving, laat het me dan even weten.
3 opmerkingen:

 1. o wat slim hebben je toch een ander kussen..vind die bavaria steek erg mooi.heb je daar een patroontje van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jolanda,

   Ik heb een poging gedaan het patroon uit te schrijven. Veel succes!

   Verwijderen
 2. Ik ben er mee bezig..jou beschrijving en een stukje op youtube lukt het aanrdig. tnx

  BeantwoordenVerwijderen