zaterdag 9 februari 2013

Granny square/stripe Vest (en)!

Eindelijk is ie af!
Nou ja...eindelijk, ik heb er lekker tegenaan gehaakt, verschillende keren terug naar de wolwinkel (ik wist nl. niet hoeveel wol erin zou gaan) en in goed 3 weken was ie klaar.

Dit vest heb ik op de Holy Stitch alleen van veraf gezien dus echt een voorbeeld had ik niet. Maar met een beetje logisch nadenken en de verschillende technieken die ik inmiddels machtig ben kwam ik een heel eind. Dat wil zeggen ik kwam helemaal tot het eind :-).

Eerst heb ik 25 squares gehaakt en waar het kon ze aan elkaar gehaakt, daarna de mouwen gehaakt. De mouwen heb ik er met halve vasten ingehaakt en vervolgens de hele zijkanten naar beneden in één keer door. Vervolgens om het overgebleven "gat" aan de voorkant op te vullen aan beide voorpanden granny stripes gehaakt. En verder de boorden afgewerkt (met de back- en front post dc stitch ofwel reliëf steek).

Ik heb hier gebruik gemaakt van 4 verschillende squares en die in patroon aan elkaar gehaakt.
Het heeft even geduurd voor dat ik dit bericht kon posten. De reden daarvoor is dat Margriet ook zo heel erg graag zo'n vest wilde. Dus nog maar een keer aan de haak :-). En zie hier.....het resultaat:2 opmerkingen:

  1. Nee hoor die zijn ook gehaakt. In stokjes en san om de toer drie steken meerderen. De ene keer twee aan het begin van de toer en een aan het eind van de toer, de andere keer een aan het begin en twee aan het eind.

    Groetjes
    Annelies

    BeantwoordenVerwijderen