woensdag 5 juni 2013

Hooked to you!

Mijn schoonzusje Corine spotte deze geweldig actie:

"Dekentjes, met liefde gemaakt!


Niet voor alle ouders eindigt een zwangerschap zoals gepland. Wanneer kindjes dood geboren worden, of sterven kort na de geboorte, heeft hun omgeving heel wat verdriet te verwerken.
En wij willen hen graag daarbij helpen. Vaak wordt de ouders een dekentje aangeboden: dekentjes, met liefde gemaakt, … . Ouders moeten er niets voor betalen, er wordt niets van hen verwacht.
Wanneer hun kindje in het dekentje gewikkeld is, nemen ze afscheid. Later kiezen de ouders of ze het dekentje mee willen begraven/cremeren of of ze het bij zich willen houden.
Het is vaak één van de weinige dingen die hen verbindt met hun kindje. De dekentjes vormen voor vele mensen nog jarenlang een troost, een houvast, … .
Ik zou het geweldig vinden, wanneer jullie je haakpennen, breigerief en restjes garen uit de kast willen halen, om mee te werken aan dit project.
Spread the love!"
Meer over deze actie kun je lezen en vinden op dit adres http://hookedtoyou.wordpress.com/ waar ook bovenstaande tekst vandaan komt.
Mijn schoonzusje heeft hetzelfde meegemaakt en het leek me leuk en goed hier ook voor aan de slag te gaan. Gisteravond begonnen en zie hier het resultaat van een avondje haken:Een dekentje van 40x40 of 60x60 is immers niet zo groot en snel klaar. Dus....wie zich hiertoe aangesproken voelt: aan de slag!
O ja, het mag ook een gebreid of genaaid dekentje zijn.
Groetjes,
Annelies

PS. Hij is al af ook :-).
06-06-2013
En nog één voor een klein meisje:

09-06-2013

2 opmerkingen:

  1. Ik heb hem ook op mijn blog staan, geweldig actie hè, om de ouders/kindjes zo een klein beetje te kunnen helpen. Groetjes, Amarins

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens, en het kost niet eens zoveel tijd.

      Verwijderen